Historie

S.V. Beilen is opgericht op 29 maart 1978. Geschoten werd er toen alleen nog maar met lucht. In 1998 is de vereniging verhuisd naar een nieuw onderkomen, aan de noordkant van Beilen.

Sinds de verhuizing is het ledenbestand gegroeid tot ver over de honderd leden. In het ruim opgezette pand liggen tien banen, vijf pistoolbanen en vijf geweerbanen en natuurlijk een ruime kantine. Sinds kort is er op de vijfentwintig meterbanen een professionele klapschijfinstallatie geïnstalleerd, voor de schutters die wat actie willen.

Er kan geschoten worden met zowel klein-als groot kaliber pistool, revolver of geweer, rekreatief of in wedstrijdverband.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om met lucht te schieten.

De schietsport is daarom uitermate geschikt als sport voor mensen met een handicap.

Binnen de vereniging is een aparte groep ontstaan, die zich bezig houdt met het schieten met zwartkruitwapens, eens per maand.

Het pand heeft de toepasselijke naam "Het Schiethuus" gekregen.