Zeer geslaagde dertiende wapenbeurs

Blogbericht geplaatst op 27-05-2014

door Dries De Vries

Ook de dertiende wapenbeurs in het Schiethuus te Beilen mag weer gezien worden als een zeer geslaagd evenement. De schietbanen van de SV Beilen stonden weer mooi volgepakt met stands en het aanbod aan antieke wapens was weer bijzonder gevarieerd. De organiserende heren Kiers en De Vries kijken dan ook met tevredenheid terug. Desgevraagd lieten ook diverse standhouders weten zich weer uitstekend te hebben vermaakt en tevreden te zijn over de verkopen.

Als vanouds werd de beurs goed bezocht door belangstellenden, ondanks dat het schitterende weer en een western weekeind in de regio het aantal bezoekers niet stimuleerde. Voor hen die de moeite hadden genomen om naar Beilen af te reizen was het zeker de moeite waard. Voor wat betreft de vroege patroon wapens mocht de samengebrachte collectie bijna museaal worden genoemd. Zowel in typen en modellen als in kwaliteit en prijzen was er voor elk wat wils te vinden.

Van nagenoeg alle nationaliteiten waren er wapens te vinden. Het aanbod aan Rolling Block wapens was bijvoorbeeld zeer gevarieerd. Hoewel in aantal iets in de minderheid ten opzichte van de lange wapens was er ook een zeer uitgebreid spectrum aan hand vuurwapens te bezichtigen.

Opvallend was dit jaar ook het grote aanbod aan oude jachtwapens. Met name side-by-sides als voorladers en achterladers waren ruimschoots voor handen en in veel gevallen in verhouding tot de kogelwapens redelijk voordelig in aanschaf.

Ruim voor handen, gold ook voor hen die op zoek waren naar naslagwerken. Op de geweerbaan was ruim tien meter aan tafels ingeruimd met de meest uiteenlopende wapen gerelateerde lectuur. De herladers hoefden ook zeker niet met lege handen naar huis te gaan. Diverse standhouders boden een keur aan herlaadapparatuur aan. Uiteraard vergezeld van alle mogelijke Die-sets, weegschalen en hulzen in exotische kalibers.

De catering was weer uitstekend verzorgd door de vrijwilligers achter de bar. Dankzij de zeer gewaardeerde sponsering van de Albert Heijn vestiging te Beilen konden de cateraars weer een keur aan belegde bolletjes aanbieden. Uiteraard vergezeld van de onvolprezen penningmeester aspergesoep. Voor hen die zin hadden in iets stevigers was er nog de keuze voor een bolletje bal gehakt.

Traditiegetrouw lieten zowel standhouders als bezoekers het zich weer goed smaken.

Het hele succesvolle verloop was uiteraard niet mogelijk geweest zonder de bereidwillige medewerking van Albert Heijn te Beilen en onze immer enthousiaste vrijwilligers die zaterdag helpen met het ophalen en maandag met het wegbrengen van het stand materiaal en de helpers bij de toegangscontrole en de catering. De heren Kiers en De Vries zeggen daarvoor namens de SV Beilen wederom de hartelijke dank en spreken de hoop uit ook voor de komende 14e editie weer op U te kunnen rekenen.