Verslag EPP

Blogbericht geplaatst op 04-06-2008

Verslag Europees Politie Parcours & Police Pistol 1 wedstrijden 23 en 24 mei 2008. Door Koos Wolf

Henk de Rooij en Berend Timmermans zijn winnaars geworden van de EPP en Police Pistol 1. wedstrijden die de SV.Beilen en de Dienst Vervoer en Ondersteuning op 23 en 24 mei organiseerden te Beilen. In totaal 89 schutters het EPP parcours en 95 deelnemers namen een of meerdere keren deel aan het Police Pistol parcours.

Henk de Rooij, lid van de Amsterdamse Politie, schoot op zaterdag 243 punten bijeen van de maximaal 250 te behalen punten. Hij had daarbij drie punten voorsprong op David Plompen van de SAPO Antwerpen die 240 in de kaart verschoot. Mathieu Rombouts van het EPP Team Noord /Oost Nederland werd uiteindelijk derde met 237 punten. In de Teamrangschikking wist het EPP Team van Noord/ Oost Nederland met 924 punten de Amsterdamse Politie nipt met 1 punt voor te blijven. Derde werd het team van de SAPO uit Antwerpen met 920 punten. Bij de Dames werd Barbora Beijers van het EPP team Noord Oost Nederland 1e en schoot 228 punten bijeen en werd in het algemeen klassement 12e en liet met deze klassering 76, merendeel mannelijke deelnemers achter zich.

De individuele uitslag en de uitslag van de teams zijn als pdf-bestand beschikbaar.

Het is het 2e jaar dat leden van de SV.Beilen het complete bijprogramma van de EPP wedstrijd verzorgen. Ook dit jaar werd Police Pistol 1 verschoten. Winnaar werd dit jaar Berend Timmermans van de SSV Dedemsvaart. Was hij vorig jaar al dicht bij de overwinning maar moest hij toen nog enkele Belgische schutters voor zich dulden, dit jaar trad hij in totaal 6 keer aan om uiteindelijk in de allerlaatste serie van de dag een topscore van 294 punten neer te leggen van de maximaal 300 te behalen punten.

Ook de uitslag Police Pistol 1 kunt u als pdf-bestand downloaden.

Ter afsluiting van de wedstrijddagen vond op zaterdagmiddag rond vier uur de prijsuitreiking plaats in de kantine van de SV.Beilen. De Algemeen Directeur van de Dienst Vervoer en Ondersteuning, dhr. J.v.d.Berg was bereid gevonden de prijswinnaars te huldigen. In een volle kantine werden de Wisselbokalen en individuele prijzen aan de winnaars uitgereikt.

Afbeelding_190k.jpgAfbeelding_188k.jpg
Afbeelding_195k.jpgAfbeelding_202k.jpg

Linksboven: Individueel winnaar EPP Henk de Rooij(l) ontvangt de wisselbokaal uit handen van J.v.d.Berg.
Rechtsboven: Winnaar Police Pistol 1 Berend Timmermans.
Linksonder: Team EPP winnaars Noord Oost Nederland.
Rechtsonder: Winnares EPP Dames Barbora Beijers.

Nogmaals dankt de organisatie alle deelnemers en helpers voor hun bijdrage aan de wedstrijden die naar verwachting in 2009 weer georganiseerd zal worden.