Tweede SVTT gereden op 29-4-2012

Blogbericht geplaatst op 02-05-2012

Prachtige tweede SVTT verreden.

Met uitstekend weer is op zondag 29 maart de tweede Schiet Vereniging Toer Tocht verreden. Dankzij de bezielende inzet van Jan Kiers en Dries de Vries was het voor de tweede keer mogelijk voor de motorrijdende leden van de SV Beilen om deel te nemen aan een leuke toertocht.

Helaas waren de weersvoorspellingen de hele voorafgaande week niet erg rooskleurig. Ook de deprimerende uitleg van Peter Timofeef op zaterdagavond deed het ergste vermoeden. Dat was jammer want het was reden voor enige vrouwelijke coureurs om het ijzeren paard op stal te laten staan. Desalniettemin arriveerden toch nog tien die-hards op de vroege ochtend van de 29ste met machines en een positieve instelling om toch de rit te gaan rijden. Ook Herbert meldde zich gewapend met bus en aanhanger om indien nodig te functioneren als veegwagen.

Na de broodnodige koffie en cake van Ilona sprong een ieder in het zadel voor een rit van 174 kilometer en zette men zich in beweging richting Klatering, vanwaar men al zigzaggend door de omgeving uiteindelijk naar de veenkolonie gebieden trok. Alles liep als een trein tot de koploper even de afslag Eexterveen miste hetgeen in Nieuwediep tot een peukenpauze leidde waarna de route gecorrigeerd werd en men via Annen richting Norg ging om uiteindelijk bij het verenigingsgebouw te Veenhuizen de lunch te gebruiken. Daar troffen we ook Paul Sterks aan die niet kon motorrijden maar zich wel verheugde op een gezamenlijke lunch. Jammer genoeg was de camembert op hetgeen zijn uitsmijter niet ten goede kwam.

Na uitgezwaaid te zijn door Paul en het personeel aldaar werd de rit voortgezet naar Oosterwolde waar een dorstige Ducati de enige was die aan het infuus moest teneinde de rit te kunnen volmaken, hoewel dit laatste hardnekkig zal worden ontkend door de eigenaar. De rit vervolgde langs Appelscha, de oude willem en Diever en Dwingeloo waarna via Ruinen richting de VAM werd gereden. Uiteindelijk leken de laatste kilometers in het teken te staan van hoe omzeil ik Beilen-centrum hetgeen vanaf Holthe via Zwiggelte nog wonderlijk goed lukte.

Na aankomst waren er nog wat consumpties en werd de route nog geëvalueerd en de deelnemers waren het er over eens dat de organiserende heren een erg leuke route hadden uitgezet. Als extra bonus kan genoemd worden dat het die dag werkelijk ideaal motor weer was. Aanvankelijk bewolkt maar niet koud werd het steeds mooier en warmer.

Nu is dan het wachten op twee andere initiatiefnemers zodat Jan en Dries zich ook eens kunnen laten verrassen.