SV Beilen wint Schiethuusbokaal

Blogbericht geplaatst op 12-02-2008

Op 19 december 2007 werd er voor het eerst gestreden om de “Schiethuusbokaal”. Na een spannende wedstrijd bleken de 10 schutters van de SV Beilen de hoogste score te hebben behaald en mag de SV Beilen zich een jaar lang kampioen van Beilen noemen.

De Schiethuusbokaal is een initiatief van de 3 verenigingen die samen gebruik maken van de schietbanen van de SV Beilen, De Schietvereniging Beilen , De Schutterij Johan Willem Friso (JWF) en het Contact Oud Mariniers COM) De bedoeling van deze wedstrijd is natuurlijk in de eerste plaats om vast te stellen wie van de 3 verenigingen de beste schutters heeft en de hoogste score kan halen, maar natuurlijk is een tweede doelstelling om de schutters van de verschillende verenigingen de kans te geven elkaar eens beter te leren kennen. We schieten onder één dak maar op andere avonden dus we zien elkaar bijna nooit.

Op 19 december was het zover, 12 schutters, van Beilen, 10 schutters van JWF en 6 schutters van het COM bonden de strijd tegen elkaar aan, het was een wedstrijd over 20 schoten in de door de schutter zelf gekozen discipline. Alle scores van de individuele schutters werden per vereniging bij elkaar geteld en gedeeld door het aantal schutters waardoor er een verenigings gemiddelde ontstond en kon worden vastgesteld welke vereniging zich een jaar lang kampioen van Beilen mocht noemen.

Toen het laatste schot was gevallen, de kruitdampen waren opgetrokken en alle punten nauwkeurig waren geteld bleek Beilen over de beste schutters met de sterkste zenuwen te beschikken, want we hadden het hoogste gemiddelde, JWF werd tweede, en de COM schutters, die met enige technische problemen te maken hadden werden derde.

1.   Beilen             16, 33
2.   JWF                150
3.   COM                99,16

Hoewel het in deze wedstrijd om de verenigingsscore ging moet toch vermeld worden dat onze Nestor Mathieu Geurts de hoogste individuele score had, maar liefst 191 van de maximale 200 punten.

Napratend aan de bar bij een drankje en de hapjes van het COM bleek dat iedereen het als een mooie wedstrijd en een bijzonder prettige avond had ervaren en het was dan ook niet moeilijk om vast te stellen dat we hier een jaarlijks terugkerend evenement van gaan maken. Dus zo tegen de kerst van 2008 gaan we voor de tweede maal strijden om de schiethuusbokaal in de hoop dat er dan veel meer schutters van de 3 verenigingen zullen opgeven om te strijden voor de eer van zijn of haar club.