Artikelen

Paul Sterks Oliebol 2015

Blogbericht geplaatst op 15-12-2015

Paul Sterks oliebol van het jaar.

Ter afsluiting van het zwartkruit seizoen heeft op 13 december weer traditionele oliebol schieten toernooi plaats gevonden. Een grote menigte belangstellenden en schutters zag dit jaar Paul Sterks met een maximaal aantal treffers de titel “oliebol van het jaar” voor zich opeisen.

Net als in voorgaande jaren had de organisatie van het evenement weer haar best gedaan om ludieke doelen te realiseren. Xander had zich al weken van te voren bezig gehouden met de constructie van de doelen en gezien de hoeveelheid materiaal die daarin verwerkt is gaan we hier nog wel vaker op schieten. De doelen bestonden dit jaar uit een metalen plaat met daarin vijf gaten waarachter platen hangen die weggeschoten moesten worden. De gaten waren niet veel groter dan kleinkaliber schijven op 50 meter en dat maakte het er voor de grote zwartkruit geweer kalibers niet gemakkelijker op.

    

Paul was dan ook de enige die met zijn Mauser 71/84 de maximale score van vijf uit vijf wist te realiseren. Rob Remmerswaal schoot voor het eerst met een geleende Beaumont en werd met vier treffers verdienstelijk tweede. Drie heren moesten een shoot-off doen waarmee Ronald Andringa met zijn Hawken uiteindelijk de derde plaats zeker stelde.

Gezien de resultaten van voorgaande jaren mag het opmerkelijk genoemd worden dat er dit jaar niet een Rolling Block onder de winnaars was, ondanks dat er toch een paar in actie zijn geweest.

Het voorlader revolver schieten werd glansrijk gewonnen door Piet de Bruin met maar liefst vijf treffers. De competitie in het kanon schieten was helaas erg klein. Dries werd daarin eerste met twee treffers. In de categorie patroonrevolver schoten de heren Smith zichzelf naar een shoot-off voor de eerste plaats. Xander kwam daar als eerste uit de bus met behulp van Roy zijn revolver.

    

De nazit was als vanouds weer buitengewoon gezellig. Dat werd zeker versterkt door de uiterst smakelijke hapjes. Ook dit jaar had Ronald zich weer buitengewoon uitgesloofd om een variatie aan eigengemaakte snacks te presenteren. Dat dit weer zeer werd gewaardeerd mag blijken uit het feit dat alles schoon op ging.

Al met al was het weer een perfecte zwartkruit wedstrijd dag die weer uitstekend was georganiseerd door Peter en Roy en die onder hun vaardige leiding weer veilig en gedisciplineerd is verlopen.