Oliebollen wedstrijd 2013

Blogbericht geplaatst op 04-01-2014

Op 29 december 2013 heeft traditiegetrouw de jaarlijkse “Oliebollen Wedstrijd” plaats gevonden. De leden van de zwartkruit (historische) wapens sectie hebben vrijwel allemaal deelgenomen en zorgde daarmee voor een super opkomst. Daarnaast waren er nog een aantal geïnteresseerde gasten dus het organisatie comité, bestaande uit de heren Stuart en Smith, kan terugzien op een zeer geslaagd evenement.

Op voortvarende wijze hadden de beide heren beslag weten te leggen op een niet gering aantal oude bowlingpins met de bedoeling om deze als alternatief doelwit te gebruiken. Met als thema “Redneck Bowling”, was het de bedoeling dat men met slechts 2 schoten alle 10 pins omver moest schieten. Dit bleek voor de meeste deelnemers toch aanzienlijk moeilijker dan het aanvankelijk deed voorkomen. De pins waren opgesteld conform het reguliere bowlen, dus in een driehoek op juiste afstand van elkaar.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de schutters geïnstrueerd over veiligheid en strikte regels. De organiserende heren fungeerden als baancommandanten en verdienen alle lof voor hun strakke organisatie waardoor het evenement perfect is verlopen.

De pins die werden geraakt zorgden voor een mooi spektakel. Behalve dat de geraakte pins alle kanten uitvlogen werden ook enkele pins finaal in twee delen geschoten of werden totaal versplinterd. Er waren schutters bij die hun vernietigde pins mee naar huis namen als aandenken aan deze dag.

Opvallend gegeven dat ook dit jaar weer de aanwezige geweren voor het overgrote deel bestond uit Rolling Blocks. Tijdens het revolverschieten werd weer enthousiast leentje buur gespeeld met Jan Kiers zijn revolver. Dit jaar wist hij echter zelf wel het hoogste aantal te scoren. Het kanonschieten mocht zich ook in een grote populariteit verheugen met drie kanonnen en maar liefst acht schutters.

Voor, tijdens en na het schieten waren in de kantine zoals gebruikelijk de oliebollen weer in ruime mate aanwezig. Tevens werden na het schieten alle aanwezigen extra verwend met heerlijke snacks en een slaatje. Dit werd verzorgd door collega schutter Ronald Andringa. En zoals het een goed horecaman betaamt is Ronald niet tevreden als er niet gegeten wordt dus hij had een meer dan royale hoeveelheid lekkernijen bij zich. Daarbij dienen zijn fameuze eigen bereide “eierballen” zeker te worden vermeld. De aanwezigen lieten zich een en ander goed smaken en waren Ronald zeer dankbaar voor zijn inzet.

Uitslag Geweer (50 meter staand)
1e Roy Smith                          10 pins / 1 schot
2e Paul Sterks                         10 pins / 2 schoten
3e Peter van den Herberg       8 pins / 2 schoten