Blogbericht geplaatst op 24-09-2019

Nieuwsbrief SV Beilen

Items in deze nieuwsbrief:
* Bericht van de Penningmeester
* Nieuwe regelgeving hoge capaciteit magazijnen (deel-2)
(dit artikel graag goed lezen, dit geldt voor élk SV Beilen lid)
* Nieuwe Airco
* Rabo ClubSupport Actie
* Agenda
----------------------------------------------------------------

Bericht van de Penningmeester

Helaas heeft de penningmeester moeten vaststellen dat regelmatig de kas van de baancommandanten niet klopt. Dit blijkt 3 oorzaken te hebben.

De 1e is dat de kas niet juist opgeteld is of de 2e is dat men heeft fouten gemaakt in Markxman (het registratie systeem). De 3e reden is dat er op de maandagen, donderdagen en zondagen niet juist met de kas én met Markxman om gegaan is. Men betaald wel keurig de kaarten en of munitie maar registreert dit niet correct.

De penningmeester heeft dan ook het vriendelijke verzoek aan alle baancommandanten en ieder die hiermee belast is om daarmee zorgvuldiger om te gaan. Graag weer even meer aandacht en de puntjes op de "i" zetten, hiervoor onze dank.

Nieuwe regelgeving hoge capaciteit magazijnen (deel-2)

In navolging van de berichtgeving in de vorige nieuwsbrief (#49) inzake de hoge capaciteit magazijnen hierbij een belangrijke aanvulling.

Er is een geheel nieuw WM3 formulier special voor de magazijnen aanmelding, deze formulieren zijn o.a. beschikbaar bij de secretaris.

De vereniging heeft hiervoor bij het Ministerie van Justitie een extra erkenning en registratie moeten regelen (en zoals het nu lijkt ook gekregen). Dit betekend dat wij als vereniging (met terug-werkende kracht) ons nog meer moeten conformeren aan extra regels en verantwoordelijkheden.

Een van de belangrijkste nieuwe bepalingen is dat wij als vereniging nog meer er op moeten toezien dat al haar leden zich aan de wet houden en binnen de lijntjes blijven wat de maatschappij van ons verwacht.

Even kort door de bocht en eenvoudig weergegeven komt het er op neer dat het bestuur én al haar leden een meldplicht hebben wanneer men wetenschap heeft dat een lid zich bijvoorbeeld bezighoudt met criminele activiteiten. Nu was dit altijd al het geval, maar wanneer blijkt dat wij als vereniging (leden en bestuur) ergens wetenschap van hebben en dit niet melden dat wij onze erkenning kunnen verliezen. En in het ergste geval de vereniging door de minister gesloten kan worden.

Dit willen wij uiteraard tegen elke prijs voorkomen. Heeft u als lid kennis/weten- schap dat een collega lid zich niet correct gedraagt, meld dit dan per omgaande aan het bestuur zodat zij in actie kan komen. Het spreekt voor zich dat het bestuur uw melding met de hoogst mogelijke vertrouwelijkheid behandeld. Hieronder is een link naar de KNSA site (Staatscourant) waarin dit aangegeven is: https://www.knsa.nl/media/2621/besluit-erkenning-sv-s-sc-27-08-2019.pdf

Nieuwe Airco

Recentelijk was onze (oude) airco ter ziele gegaan, dit heeft gelukkig vlak voor de grootste hitte van de afgelopen periode plaats gevonden. Hierdoor had het bestuur op tijd de kans gekregen om voor een nieuwe airco kunnen zorgen.

Onze voorzitter heeft zijn connecties aangesproken en heeft tot zeer grote vreugde van de penningmeester voor een zéér strakke prijs binnen een paar dagen nieuwe airco en inclusief de installatie er van kunnen regelen. Dit was ook geen moment te vroeg want amper na de installatie werd het uitzonderlijk warm buiten.

Rabo ClubSupport Actie  ==> STEMMEN KAN

Ook dit jaar doet SV Beilen weer mee aan de Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op: https://www.rabo-clubsupport.nl/assen-en-noord-d…/deelnemers

Informeer ook uw familieleden, kennissen en relaties om op SV Beilen te stemmen. Hoe meer stemmen wij ontvangen hoe hoger de bijdrage die SV Beilen in ontvangst mag nemen.

OPMERKING: Elk jaar stijgt het aantal verenigingen dat zich hiervoor opgeeft. Het totale uit te keren bedrag blijft wel gelijk. Dus hoe meer stemmen wij krijgen hoe beter.

Ben je klant bij de RABO en je hebt je "stem code" ontvangen dan kan dit ook op de bovenstaande link. Wij rekenen op uw stem en mobiliseer uw vrienden, relaties en familie om ook op ons te stemmen!
De stemperiode loopt van 27 september tot en met 11 oktober 2019.

* 25 & 26 oktober 2019 / Combinatie wedstrijd MP & SP
* 13 & 14 maart 2020 / Combinatie wedstrijd MP & SP