Artikelen

Nieuwsbrief 48

Blogbericht geplaatst op 13-06-2019

 
 
 

Nieuwsbrief SV Beilen

 

 
 
 

Verslag Schiethuus bokaal 2019

Op woensdag de 29e mei werd het jaarlijkse "schiethuus Bokaal" gehouden, dit is de vriendschappelijke wedstrijd tussen het COM en de SV Beilen leden.  In totaal deden er er 31 schutters aan mee. Zoals gebruikelijk werd er geschoten op de reguliere schietschijven en een gelukskaart.

Normaal gesproken werd deze wedstrijd gehouden rond de kerstdagen, maar op verzoek van het COM is dit verzet om zo meer COM leden hieraan te kunnen laten deelnemen. Dit jaar werd de wedstrijd gewonnen door de SV Beilen leden. De gemiddelde eindscore was als volgt: SV beilen had 125,1 punten en het Com had 110,8 punten.

Traditie getrouw waren er tijdens en na het schieten de heerlijke hapjes welke door het COM werden verzorgd. Al met al kunnen we terug kijken op een zeer gezellige en geslaagde avond.

 

Dynamisch Beilen Evenement 

Donderdag 18 Juli 2019 organiseren we een dynamisch Beilen evenement. Op deze manier willen we alle leden van onze vereniging op een leuke en gezellige manier kennis laten maken met de dynamische tak van de schietsport.

U schiet op doelen waar je normaal niet op schiet, van verschillende afstanden en verschillende houdingen.

Iedereen mag meedoen! Zowel met eigen wapen als verenigingswapen. Groot en klein kaliber. Geweer, pistool en revolver! Wel moeten er minimaal 6 patronen in de houder kunnen. Het gebruik van meerdere houders heeft onze voorkeur, maar niet noodzakelijk.

In het door ons uitgezette parcours waarin geschoten gaat worden worden totaal 24 treffers gevraagd.

Lijkt het je leuk om mee te doen? U bent van harte welkom!
Inschrijven kan door je naam te noteren op de deelnemerslijst op de vereniging, tevens hangen in de kantine de uitnodiging en de uitleg.

Donderdag 18 Juli 2019
Aanvang 19:00
Kosten 5 Euro

(let op deze avond is dan géén Service Pistol en Action Shooting)


Notitie bestuur: Het bestuur wil bij deze gelegenheid de organisatoren; Franco Farci, Stephan Nijdam en Roy Smith alvast hartelijk danken voor hun inzet en de vele voorbereidingen.

 

Juiste volgorde/stappen aanvraag voor eigen wapen

In de afgelopen maanden zijn een aantal leden in de gelegenheid geweest om hun 1e wapen aan te mogen schaffen of een extra wapen. Een aantal leden heeft zich niet goed geïnformeerd wat de juiste stappen zijn met alle gevolgen (vertragingen) van dien bij de afdeling KCT van de politie. Hieronder een overzicht van de juiste stappen.

1. U geeft bij het bestuur aan dat u een wapen wenst aan te schaffen en wat voor u wapen op het oog heeft. Vooraf oriënteren naar het wapen van uw keuze bij uw collega leden en bij de wapenhandel is uiteraard mogelijk (zelfs aan te raden).

2a. Het bestuur geeft u groen licht voor uw keuze.
2b. Het kan ook zijn dat het wapen van uw keuze niet voldoet aan de mogelijkheden en de richtlijnen die opgesteld zijn door de wetgever, KNSA en de vereniging (hier gaat het in enkele gevallen mis). Een andere wapenkeuze zal met u besproken worden. Het kan ook zijn dat u (nog) geen wapen kunt aanschaffen om wat voor reden dan ook.

3. Met groen licht en/of het advies van het bestuur kunt u een bij de wapenhandelaar van uw keuze (of men neemt een wapen van een collega schutter over) een optie- reserveringsbon laten uitschrijven.

4. Met uw optie- reserveringsbon gaat u naar de secretaris, deze beoordeeld samen met het bestuur en de trainers of het uiteindelijk gekozen wapen van uw keuze voldoet aan de richtlijnen. Maar ook zal beoordeeld worden of het wapen van uw keuze past bij uw ervaringen en wapenvaardigheden. De secretaris schrijft samen met u  een  WM3 formulier uit. Tevens vult u zelf nog een WM32 (inlichtingenformulier) in. U kunt daarna een afspraak maken bij de KCT om uw formulieren in te leveren en de uiteindelijk aanvraag in gang te zetten.

5. De KCT beoordeeld uw aanvraag en bij een goedkeuring ontvangt u uw "Verlof" en een WM2 formulier om uw wapen bij de wapenhandelaar af te halen, of het wapen van een collega schutter aan u over te dragen. U bent nu officieel een wapenbezitter. Let op: dit kan soms enkele weken in beslag nemen. Hierop heeft het bestuur geen enkele invloed.

6. De laatste stap is dat u zich (bij de eerst volgende gelegenheid) met uw wapen meld bij de secretaris. Hij zal dan conform de wetgeving controleren of het wapen volledig voldoet aan de gegevens die op het WM3 formulier vermeld waren. Na deze controle kunt u met uw eigen wapen de schietbaan op.

Het is in de afgelopen maanden een paar keer voorgekomen dat men wat stappen heeft overgeslagen, dat men niet de juiste formulieren heeft getoond en/of dat men er een verkeerde volgorde op na heeft gehouden. Met als gevolg dat er onnodige vertragingen zijn opgetreden. Of dat de secretaris meldingen van de KCT ontving dat de aanvrager niet aan de richtlijnen voldeed.

Menig schutter heeft zich (al dan per abuis) in het verleden niet juist laten informeren door collega schutters en/of een wapenhandelaar. Het is aan het bestuur en de politie om te bepalen of u zich conformeert aan de gestelde regels. Heeft u vragen en u weet niet hoe te handelen dan kunt u altijd terecht bij het bestuur, dit voorkomt misstanden, teleurstellingen en vertragingen.
 

 

 WM32 Inlichting/referenten formulier op de SV Beilen website.
In navolging van het bovenstaande artikel is het WM32 inlichtingen/referenten formulier nu ook te downloaden (in te vullen) op de SV Beilen website. Dit formulier heeft u nodig om uw 1e wapenverlof aan te vragen en/of bij de verlenging van uw verlof.

In veel gevallen ontvangt men samen met de uitnodiging van de KCT voor het verlengen van uw verlof dit formulier ook. Het blijkt dat men soms de gegevens van de referenten per abuis niet goed invult (zich verschrijft).

Het is overigens niet toegestaan om zonder kennisgeving de gegevens van de door u op te geven referenten zomaar te vermelden. U dient uw referenten hiervan wel van op de hoogte te brengen én hiervoor toestemming te krijgen alvorens u dit formulier invult en afgeeft!

Hopend het iedereen hiermee een stukje gemakkelijker te hebben gemaakt
Het formulier treft u hier aan: http://www.svbeilen.nl/uploads/files/wm32-referentenlijst-invulbaar.pdf

 

Agenda
* 18-juli-2019 / Dynamisch Beilen (donderdag avond), aanvang 19:00uur
    (let op deze avond is dan géén Service Pistol en Action Shooting)

 

 

 


SV Beilen is KNSA Kroon gecertificeerd

SV Beilen, Noordveen 23, 9412 AG, Beilen
www.svbeilen.nlOns e-mail correspondentieadres is:
secretaris.svbeilen@gmail.com

Privacyverklaring: http://www.svbeilen.nl/uploads/files/privacyverklaring-sv-beilen.pdf
Copyright©2019 SV Beilen, All rights reserved.