Kennismakingsavond zwartkruit

Blogbericht geplaatst op 23-01-2013

VOOR ALLE LEDEN

Op donderdagavond 21 februari 2013 zal door de sectie “zwartkruit” een kennismakingsavond georganiseerd worden. Tijdens deze avond kunt u originele antieke en replica zwartkruit wapens bekijken en er ook daadwerkelijk mee schieten.

De leden van deze sectie nemen een deel van hun (uitgebreide selectie) wapens mee. Een aantal van deze wapens zal worden gedemonstreerd en mag u onder begeleiding schieten zodat het verschil tussen nitro en zwartkruitwapens beleefd kan worden. U moet dan denken aan historische wapens zoals vuursteen- en percussievoorlader en achterlader geweren. Ook zullen diverse voorlader pistolen en revolvers aanwezig zijn. Uiteraard worden ook enkele tot de verbeelding sprekende wapens getoond, zoals Colt Single Action en S&W Schofield revolvers. Daarnaast kunt u een aantal originele Winchester geweren bewonderen.

Er gaat geschoten worden met zowel “historische vrijgestelde originele” wapens alsook met verlofplichtige replica zwart kruit wapens.

Iedereen is van harte welkom en het doel van deze avonds is om meer leden van de SV Beilen te informeren over de mogelijkheden binnen onze sectie zwartkruit en de bijzonder leuke discipline "historisch wapen". Uiteraard is de avond ter lering en vermaak en tevens om u te interesseren voor deze fascinerende vorm van discipline die net iets dieper in gaat op de kunst van schietsport.

Overigens is lidmaatschap van de sectie zwart kruit kostenloos voor leden van de SV Beilen. Het getoonde arsenaal aan wapens is tevens een voorproefje van wat er op de historische wapenbeurs in ons gebouw op 26 mei 2013 zo al te zien en te verkrijgen is. Zie voor voorpret deze link

Opgave vooraf voor deze info avond hoeft niet maar wordt wel op prijs gesteld. Opgave kan bij Dries de Vries of Jan Kiers.

De sectie zwart kruit verheugt zich op uw komst en deelname op deze avond.