Jeugd jaar 2007

Blogbericht geplaatst op 27-01-2008

Ontwikkelingen bij de jeugd SV Beilen 2007. Door Harold Bos

Nu we ruim een jaar bezig zijn met schietsport voor de jeugd, kunnen we terug zien op een enerverend 2007. De jeugdleden hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Op gebied van veiligheid en discipline kunnen we stellen dat de jeugd zich als volwaardige schutters presenteren.

Op zaterdagochtend wordt van 9.00 uur tot ca. 10.30 uur de hogere school voor de schietsport gevolgd. Zeer gedisciplineerd worden de lessen gevolgd en nagenoeg elke training wordt afgesloten met een interne competitie. De onderlinge strijd resulteert in een drang om te willen winnen. Geen van allen wil onderdoen voor de ander.

Op de middelbare scholen in Beilen wordt met enige regelmaat verwonderd afgevraagd hoe het toch mogelijk is dat leden van de SV Beilen nooit te laat komen op hun schietsportlessen. Doordeweeks schijnt het toch iets moeilijker te zijn om op tijd in de klas aanwezig te zijn. De aandacht en interesse in een aantal lessen is significant minder, tenzij er over de schietsport gesproken wordt. Onze jeugdschutters vertellen enthousiast over hun sport.

Niet alleen op school, maar ook door ouders van onze jeugdschutters wordt met enige regelmaat de opmerking gemaakt, hoe het toch mogelijk is dat er zaterdagmorgen zonder morren wordt opgestaan. Zonder enige vorm van tegenzin wordt er door weer en wind op het stalen ros gestapt richting het “Schiethuus”. Schieten gaat door, wat er ook gebeurt!

Omdat zowel Jan als ik zelf ook onder de indruk raken van onze enthousiaste schutters, worden ze soms verrast met een training met het klein kaliber geweer. Op deze manier konden ze ook mee doen aan de interne wedstrijd bij de senioren. De resultaten logen er niet om. Begin oktober zijn we extra hard aan het trainen geslagen om ons voor te bereiden op de eerste officiële wedstrijd luchtgeweer. Op vrijdagavond 26 oktober zijn we naar Drouwen gegaan. Omdat de planning strak geregeld was door Jan konden we direct bij aankomst de baan verkennen en ons klaarmaken voor de strijd. De spanning nam enorm toe, een enkeling kon zijn doelkaartje niet meer in het transport krijgen, een ander vroeg of het altijd zo warm was op wedstrijdbanen. U begrijpt dat de spanning tot grote hoogte gestegen was. Als trainers kunnen we ontzettend trots zijn op onze door winnaarsmentaliteit doorspekte schutters.

Een week later werd de wedstrijd in Hoogeveen bezocht. Ook hier toch nog wel wat spanning.

Tot onze grote verrassing werden er door een aantal schutters hogere scores gehaald dan een week eerder. Even ging de gedachte rond dat de wedstrijdspanning al gewoon werd. Bij een gezellige nazit werden de verhalen toch wat losser. De spanning hadden ze betrekkelijk goed weten te verbergen.

Op naar de volgende wedstrijd, 2 februari 2008 staat op de agenda, een Districts wedstrijd in Emmen. Ondertussen gaan de lessen gewoon verder en hebben onze jeugdschutters geleerd het wapen af te stellen op hun persoonlijke wensen. Laat de 10-en maar komen. De inmiddels gediplomeerde trainers hebben er zelf zoveel lol aan dat het voor ons een grote verrassing was dat we door onze jeugd werden getrakteerd op een boter kaas slokje spel en een slijtersbon.

Bij deze willen we daarom nogmaals onze hartelijke dank uitspreken aan hen!

Ook het bestuur ziet het belang in van een jeugdafdeling en hebben er mee ingestemd om 2 wapens aan te schaffen. Tevens is er een budget ter beschikking gesteld om jeugd activiteiten te ontplooien. Wij willen het bestuur dan ook bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Ook niet onbelangrijk om te melden is het belang van sponsoren.

Jan Kramer Auto’s Wolvega heeft 4 geweerkoffers beschikbaar gesteld om de luchtgeweren veilig in te transporteren. Jan Kramer Auto’s Wolvega erg bedankt voor deze fantastische bijdrage!!