Geweer Parcours

Blogbericht geplaatst op 24-01-2013

Inschrijving deelname: Geweer Parcours schieten

Op donderdag 28 februari 2013 organiseert de wedstrijdcommissie de discipline: Geweer Parcours. Dit heeft wat weg van het voormalige “Brummel Parcours” schieten,

In de kantine en/of bij de baancommandanten ligt reeds het inschrijfformulier. Hierop kunt u uw naam invullen zodat de organisatie met het aantal deelnemers rekening houden.

Deze wedstrijd is geschikt voor alle senior leden

Uitleg en spelregels

* Het gaat over een wedstrijd van 20 wedstrijdschoten.
* We schieten op de 25 m. pistool schijf cq de internationale 100 m. geweerschijf.
* Er wordt geschoten in 2 categorieën: semi automaten en grendelgeweren (groot en klein kaliber bij elkaar in dezelfde categorie)

afstand aantal schoten houding tijd semiautomaten tijd grendel geweren
=====================================================================
50 m.              5            liggend       3 minuten                 3 minuten
40 m.              5            zittend        20 seconden            50 seconden
30 m.              5            knielend     15 seconden            45 seconden
20 m.              5            staand       10 seconden             40 seconden
=====================================================================

* De grendelgeweren starten altijd met een geladen wapen.
* Semi automaten starten ook met een doorgeladen geweer, behalve in de laatste serie dan mag een patroonhouder geplaatst
  worden en pas bij het startsignaal mag er doorgeladen worden.
* Bij alle schutters staat een baancommandant/helper die de volgende patroon aangeeft bij de grendelgeweren.
* De hoofdbaancommandant houd de tijd bij en geeft het start/stop commando/signaal.

Extra: Er zit nog een spannend extra verrassingselement verwerkt tijdens het parcours, hou er rekening meer dat u (wellicht) wat extra munitie bij u heeft. Maar misschien heeft u ook wel extra munitie nodig om u nogmaals in te schrijven.

Met vriendelijke groet

De wedstrijd commissie