Gevarieerd aanbod op 11de Beiler wapenbeurs

Blogbericht geplaatst op 15-05-2012

Voor de elfde keer in successie is door de sectie Zwartkruit van de SV Beilen een wapenbeurs voor antieke wapens en toebehoren georganiseerd. De beurs vond plaats op zondag 13 mei en viel daarmee samen met moederdag. Dat dit niet noodzakelijkerwijs een nadeel hoeft te zijn mag blijken uit het feit dat er maar liefst tweehonderd betalen bezoekers de entree passeerden. Gezien het feit dat de entree voor de beurs beperkt is tot gemachtigde personen, leden van schietverenigingen en wapendragers, mag gesteld worden dat de belangstelling goed was.

Diegenen die de beurs bezochten werden dan ook vergast op een zeer breed aanbod van antieke wapens. In feite was er voor elk wat wils want het aanbod varieerde van opknappers tot uitzonderlijk fraaie en originele exemplaren. Naast het aanbod van wapens kon men  er ook ruimschoots terecht voor uitbreiding van de boekenkast en ook voor de herlader was er genoeg te vinden.

Jammer genoeg had een van de grote standhouders verstek laten gaan waardoor inderhaast nog een herindeling van tien meter standruimte geregeld moest worden. Met medewerking van de andere standhouders verliep dit echter vlekkeloos en de bezoekers hebben dit gemis nauwelijks opgemerkt.

De sfeer was uitstekend en de beurs kenmerkte zich door een stormloop van bezoekers die met name tot een uur of twee aanhield. Traditie getrouw werden de standhouders weer gefêteerd met koffie, bolletjes en fijne bak soep.
De meestersoep maker was dit jaar helemaal uit zijn bol gegaan en had een voortreffelijke aspergesoep gecreëerd die alom waardering oogstte.

Uiteraard was de kantine niet alleen geopend voor standhouders maar eveneens voor de bezoekers en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. De vrijwilligers achter de bar liepen zich de benen uit het lijf om alle bestellingen te verzorgen.

Ondanks dat de eerste standhouder al rond twee uur begon op te ruimen bleek vrijwel iedereen tevreden tot zeer tevreden te zijn over het verloop van de beurs hetgeen tot uiting kwam in het feit dat veel standhouders al weer standruimte reserveerden voor de beurs van volgend jaar.