Europees Politie Parcours 2008

SV.BEILEN

DIENST VERVOER & ONDERSTEUNING

Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei 2008
Europees Politie Parcours 2008.

Zoals misschien bij enkelen van u bekend zal zijn is er binnen de vereniging een aantal leden dat actief deelneemt aan het Europees Politie Parcours(EPP). Deze leden zijn Ad de Munter, Harold Kroeze , Teo Snijder en Koos Wolf.  Specifiek voor het EPP maken wij met zijn vieren deel uit van het EPP team Noord-Oost Nederland. Het team kent 8 leden die verdeeld over Nederland wonen maar de kern in het noorden heeft.

Het EPP bestaat uit een parcours voor pistool of revolver waarbij een schutter onder tijdsdruk, maximaal 5.30 minuten en op verschillende afstanden in totaal 50 patronen dient te verschieten. In totaal is maximaal 250 punten te behalen. Elke schutter heeft een tijdwaarnemer achter zich staan die hem/haar het gehele parcours begeleidt en voor de tijdscontrole zorgt. Begonnen wordt op 7 meter met Noodweervuur. In maximaal 15 seconden, met houder wissel, worden 10 patronen verschoten. Na de telling wordt naar de 30 meter gegaan voor het Liggend vuur. Op 25 meter wordt Zittend gevuurd en op 20 meter wordt er geschoten vanachter een Dekking. Hierbij wordt naast met de sterke hand, ook met de zwakke hand geschoten. Op 15 meter wordt eerst Knielend gevuurd om vervolgens op dezelfde afstand Noodweer te vuren binnen 10 seconden. Tot slot wordt op 10 meter Precisie gevuurd op de bolletjes van de schijf.

Op individueel niveau kunnen drie gradaties worden behaald en wel die van Marksman, Expert en Master en worden de wedstrijd resultaten opgedeeld in een klassement voor Wapendragers en van Burgers. Slechts een wapendrager kan Europees kampioen worden. In 2007 is Auke Donker Europees Kampioen geworden. Auke maakt deel uit van het EPP team Noord-Oost Nederland en is medeorganisator van de wedstrijd in mei 2008.

In 2006 en afgelopen jaar hebben wij als vereniging deze wedstrijd discipline al een keer georganiseerd. Echter, wij waren nog niet toegelaten tot het circuit van wedstrijden omdat wij nog niet voldeden aan de eis dat deze wedstrijd alleen kan deelnemen onder auspiciën van een Overheidsdienst. Dit is ons gelukt doordat de Dienst Vervoer en Ondersteuning , een dienst van het Ministerie van Justitie die haar hoofdkwartier heeft in Assen, bereidt is gevonden om onder hun vlag deze wedstrijd te organiseren. Voor 2008 zijn wij officieel toegelaten tot het circuit dat in 2008 bestaat uit 13 wedstrijden, 4 in België en 9 in Nederland. Wij als vereniging zijn op 23 en 24 mei 2008 als gastheer aan de beurt om deze wedstrijd te organiseren.

In 2008 worden dus 13 wedstrijden verschoten waarvan de hoogte 7 tellen voor het Individueel en Team klassement.

Naast de EPP wedstrijd wordt gelijktijdig een bijprogramma op de 25 meterbaan verschoten. Deze discipline, Police Pistol 1 is ook voor u als lid van de vereniging met enige pistool of revolver ervaring toegankelijk.

Ik kan mij voorstelen dat u na het lezen van deze informatie nieuwsgierig bent geworden. Vanaf februari wordt er weer begonnen met gericht te trainen. Ik nodig u dan van harte uit om eens een keer te komen kijken. Uiteraard zijn de beide wedstrijddagen in mei 2008 een mooie gelegenheid eens topschutters aan het werk te zien.