Artikelen

Charles de Rave winnaar Oliebollen schieten

Blogbericht geplaatst op 07-02-2008

De titel oliebollenschutter 2007 is dit jaar naar Charles de Rave gegaan.
 
 
Oliebollen 2008 1                    Oliebollen 2008 2
 
 
De onlangs gehouden oliebollen schiet competitie werd door Charles op meesterlijke wijze in zijn voordeel beslecht. Daarmee onttroonde hij Harold Bos die zijn titel verdedigde.
Net als in voorgaande jaren waren weer vijf doelen op een wankele constructie geplaatst. Ook nu gold de regel dat diegene die de constructie overhoop schoot werd gediskwalificeerd. Eigenaardig genoeg blijkt dan dat velen makkelijker in staat zijn om een centimeter dik plankje te raken dan om het aanmerkelijk forsere doel om te schieten. Er waren maar liefst 21 deelnemers komen opdagen met een verscheidenheid aan voor- en achterlader wapens. Een speciale vermelding van de heer Koos Rooks is nog op zijn plaats, daar hij de enige was die de doelen te lijf ging met een percussie revolver. Met zijn Walker Colt replica wist hij nog twee doelen van de plank te schieten en in de race te blijven.
 
 
Oliebollen 2008 3                    Oliebollen 2008 4
 
 
Uiteindelijk kwam het tot een barrage tussen Jan Sanders met een Winchester replica, Arnold Jansen met een Rolling-Block en Charles de Rave met een (hoe kan het ook anders) Vetterli. De winnaar ontving eeuwige roem voor het komende jaar en evenals de twee andere barragisten een miniatuur zilveren Winchestertje, welke beschikbaar waren gesteld door het kralenbedrijf van de familie Kattenkamp. Dankzij de inspanningen van Diana en Wim Slendebroek kon het hele gezelschap zich na de wedstrijd nog tegoed doen aan een uitstekend koud buffet.
 
Klik hier voor de foto's.