Beurs 13 april 2008

Blogbericht geplaatst op 25-04-2008

Zevende beurs ook weer succesvol.

Net als in voorgaande jaren kan de organisatie van de Beiler wapenbeurs zich weer verheugen op een stijgend bezoekersaantal. Voor de zevende keer in successie heeft de zwartkruit sectie van de SV Beilen haar wapenbeurs georganiseerd in het clubgebouw. Afgezien van het feit dat het aantal beursbezoekers weer is gestegen is ook het aantal standhouders weer toegenomen.

Beurs_001(1).jpgBeurs_003.jpgBeurs_009.jpg

Dit jaar waren er zoveel meters standruimte vergeven dat de beurs op de 50 meterbaan uit zijn voegen barste. Voor het eerst moest nu ook gebruik gemaakt worden van de 25 meter ruimte waardoor terecht gezegd kan worden dat de beurs zich over twee hallen uitstrekt.
De standhouders waren afkomstig vanuit het hele land en zelfs van het Belgische kon de heer Devos weer verwelkomd worden.

Beurs_010.jpgBeurs_011.jpgBeurs_013.jpg

Ook dit jaar was het aanbod aan antieke wapens niet te versmaden en het aanbod aan geweren, pistolen en revolvers mag op zijn zachtst gezegd royaal genoemd worden. Naast de meer alledaagse wapens was op diverse stands ook uiterst zeldzaam materiaal te vinden.

Beurs_005.jpgBeurs_014.jpgBeurs_015.jpg

Desgevraagd lieten de standhouders weten zich uitstekend vermaakt te hebben en nagenoeg iedereen toonde zich zeer tevreden over het verloop van de handel. Tijdens de dag worden dan ook ettelijke bezoekers gesignaleerd die met eigenaardig pakketten de deur verlaten. De mensen van de entree controle verklaren na de beurs dan ook dat zij talloze keren hebben mogen uitleggen waar in Beilen ergens een Pin-automaat te vinden is. Kortom weer een buitengewoon geslaagd evenement dat mede tot stand kan komen door alle vrijwilligers die zich inzetten voor, tijdens en na de beurs. Bijzondere waardering gaat ook uit naar de mensen achter de bar die na tijd geen gehaktbal of bolletje meer konden zien. Aldus mag gesteld worden dat de beurs volgend jaar een achtste editie gaat beleven.