Artikelen

Bart Steenge 2e NK MP

Blogbericht geplaatst op 15-06-2014

Door een deelnemer

Op het Nederlands kampioenschap Militair Pistool 2014 is Bart Steenge, door sponsoractiviteiten uitkomend voor het schietteam KL, maar vooral lid van SV Beilen, 2e van Nederland geworden. Met zijn score van 232 punten bleef hij topfavoriet Frits Verhoeven, door een betere laatste serie, nipt voor. Iedereen moest echter zijn hoofd diep buigen voor de score van 239 punten van M. Bouwmans, een evenaring van het Nederlands record tijdens een NK.

De voorafgaande vrijdag, waarin het Nederland voetbal elftal een historische 5-1 overwinning op Europees- en Wereldkampioen Spanje behaalde, was voor Bart geen aanleiding zich te buiten te gaan aan drankgebruik, maar zich na een paar biertjes te beperken tot frisdrank. Dit in tegenstelling tot zijn drie kompanen.

De volgende dag bleek dat een niet geheel onverstandige actie te zijn. Hoewel een enkeling nog probeerde met een “ik heb nergens last van” houding zichzelf te vrijwaren, bleken missers dodelijk. Zo schiet je 228, zo is het 10 punten minder. Of nog (veel) erger.

Andere leden van de SV Beilen deden ook niet onverdienstelijk mee. Henry van Dijken scoorde 230 punten en viel daarmee net buiten het podium. Johan van der Deen had 226 punten, Koos Wolf, als veteraan, 225, Peter Gerding 218 punten en Henk Hoornik 216 punten.