Artikelen

Arnold Jansen Oliebol 2010

Blogbericht geplaatst op 20-12-2010

Wisselprijs voor de twee de keer in successie naar Arnold Jansen.

Ondanks het vriezende weer en de slechte omstandigheden op de wegen gaven zestien deelnemers acte de presence tijdens het zwartkruit oliebollentoernooi op 19 december.

Meteen na de eerste ronde was al duidelijk dat Arnold Jansen de winnaar was van het oliebollen toernooi. Hij was namelijk de enige van de zestien deelnemers die het voor elkaar kreeg om in de eerste ronde alle vijf ballonnen stuk te schieten.

         

Er volgde echter een enerverende strijd tijdens de barrage tussen Co van Vulpen, Dries de Vries, Rino Kattekamp en Michael Henze die allen in de eerste ronde vier ballonnen hadden weten te treffen. De barrage werd iets moeilijker gemaakt door de heren schutters te verplichten van links naar rechts de doelen stuk te schieten. Co en Michael voldeden geheel aan de eis en schoten ieder alle vijf ballonnen stuk. Dries kwam tot vier en Rino schoot in zijn serie op de verkeerde ballon, waardoor hij uitgeschakeld werd. Ook in de strijd om de tweede en derde plaats schoot Co er vijf aan stukken terwijl Michael zijn derde ballon miste.

         

Uiteindelijk was het een buitengewoon gezellig schietevenement en tevens ook een uiterst fris gebeuren. Nog voordat de laatste rook was opgetrokken zat het gezelschap reeds in de kantine om weer wat op te warmen. Ter gelegenheid van de laatste wedstrijd van het jaar was er gezorgd voor een klein lopend buffetje waaraan de aanwezigen hun eer bewezen onder het genot van een drankje.

In de uiteindelijke score werd Arnold dus eerste, Co tweede, Michael derde, Dries vierde en Rino moest zich met een vijfde plaats tevreden stellen.

Dries de Vries

Meer foto's.