Arnold Jansen Oliebol 2009

Blogbericht geplaatst op 15-11-2010

Arnold Jansen wint Oliebollen toernooi 2009

Tijdens een spannende barrage om te bepalen wie de eerste en de tweede plaats gingen bezetten heeft Arnold Jansen opponent Hans Stoot naar de tweede plaats verwezen. De strijd om de derde plaats ging tussen Martine van der Heide en Piet Peizel. Piet schoot uiteindelijk met een geleend Rolling Block geweer net iets beter waardoor hij later in de kantine als derde gehuldigd kon worden.

Oliebol_2009_061_g.jpgOliebol_2009_063_g.jpgOliebol_2009_064_g.jpg

Het traditionele oliebollen toernooi werd bezocht door zo'n dertig zwartkruit liefhebbers, die er gezamenlijk weer een gezellige dag van maakten. Gedoodverfde winnaar en verdediger van de wisselgeweer troffee Charles de Rave hoefde nog maar een keer het toernooi te winnen om blijvend eigenaar te worden van dit unicum. Charles was dit keer echter iets uit vorm en ondanks dat hij zijn uiterste best deed moest hij na de wedstrijd toezien hoe Arnold het wisselgeweer mee naar huis nam. De uiteindelijke winnaar was uitstekend in vorm en schoot de kerstballen keurig een voor een van het fragiele stellinkje.

Dat dit moeilijker was dan het leek bleek gaandeweg de wedstrijd want diverse deelnemers wisten het stellinkje te raken waardoor de boel in elkaar donderde en de betreffende veroorzaker meteen uit de race lag. Met enige weemoed werd dan ook gemeld dat de zware steigerbalk van vorig jaar toch wel erg prettig was geweest.

Oliebol_2009_006_g.jpgOliebol_2009_053_g.jpgOliebol_2009_031_g.jpg

De verscheidenheid in wapens was weer groot en erg leuk om te constateren is het gegeven dat er diverse deelnemers waren met voorladers. Dat voorladers in handen van geroutineerde schutters niet onderdoen voor achterlader patroonwapens mag duidelijk zijn. Dit werd dan ook geillustreerd door het feit dat Hans Stoot met zijn Hawken geweer de strijd om de eerste plaats aanging tegen de Rolling Block van Arnold. Eveneens met Hawken stond Martine van der Heide te schieten tegen Piet Peizel die met het geweer van Arnold schoot. Grappig gegeven is dan ook dat dit geweer niet alleen goed was voor de eerste plaats maar eveneens voor de derde. Het aantal vuistvuurwapens was dit jaar erg klein. Alleen Co van Vulpen durfde de strijd aan te gaan met een 1873 Colt.

De heer Bos had zich desgevraagd opgeworpen als wedstrijdleiding en hield op vakkundige wijze de treffers bij. Hij was dan ook degene die later in de kantine de prijzen aan de winnaars uitreikte.
Zoals gebruikelijk was er na de wedstrijd volop gelegenheid om nog even na te filosoferen over de prestaties. De catering was dit jaar verzorgd door Jan Kiers en Raimond Bos die hadden gezorgd voor een meer dan royale hoeveelheid salades en hapjes.