Artikelen

Achtste beurs succes

Blogbericht geplaatst op 15-11-2010

Zeer geslaagde achtste wapenbeurs
 
Voor de eerste keer in de acht jarige geschiedenis van de Beiler wapenbeurs moest er gewoekerd worden met de beschikbare ruimte. Het aantal standhouders overtrof dan ook dat van alle voorgaande jaren en ook het aantal meters standruimte was groter dan ooit. Om iedereen te kunnen voorzien van zijn of haar gereserveerde aantal meters moest de organisatie even creatief aan het werk. Uiteindelijk kreeg iedereen zijn plaats en daarmee waren zowel de 25 als 50 meterbanen helemaal gevuld.
Ondanks of misschien dankzij het feit dat de beurs dit jaar op moederdag viel werd ook nog een bezoekersrecord gebroken. Met ruim een kwart meer bezoekers dan vorig jaar mag daarom de achtste editie gezien worden als een zeer goed bezochte beurs.
Als vanouds werden de standhouders weer voorzien van hun natje en droogje en dat dit buitengewoon gewaardeerd wordt mag blijken uit de vele enthousiaste reacties. Vrijwel alle standhouders waren na afloop zeer tevreden en de organiserende zwartkruit sectie mag zich dus al verheugen op een aantal reserveringen voor het volgende jaar.
De kwaliteit van de aangeboden wapens was weer zeer goed zodat de liefhebbers ruimschoots hun hart konden ophalen. De standhouders hadden hun best gedaan om weer een zeer breed scala aan artikelen aan te bieden. Naast antieke wapens waren er ook gebruikte gemachtigde wapens, herlaadartikelen en luchtwapens. Voor hen die zich geestelijk wensten te verrijken was er een uitgebreid assortiment boeken en lectuur verkrijgbaar en verder een veelheid aan toebehoren die met de schietsport te maken hebben. Nieuw dit jaar was de stand voor de doe-het-zelver waar een gevarieerd assortiment aan goede kwaliteit vijlen werd aangeboden. De organisatie kijkt na afloop met voldoening terug op een geslaagde beurs die mede weer gedragen werd door de standhouders. Bijzondere dankbaarheid gaat echter uit naar de vele vrijwilligers die ieder jaar weer bereidwillig meewerken aan de opbouw en afbraak en die gedurende de hele dag de catering op gang houden.
 
Kiers/de Vries
Beurscommissie